Onderzoek beschermde natuurwaarden

10-03-2022
707 keer bekeken 0 reacties

Een aantal jaren geleden is er onderzoek gedaan naar de beschermde natuurwaarden rondom de dijk. Dit onderzoek richtte zich toen op ongeveer 50 meter aan weerszijden van de dijk. Het blijkt nu dat er nog extra onderzoek nodig is op een grotere afstand van de dijk. 

Onderzoeken in en rondom de dijk voeren we uit zodat we beter het ontwerp en de uitvoeringsplannen kunnen maken van de dijkversterking tussen Zwolle en Olst. Vanaf maandag 14 maart start het onderzoek naar beschermde natuurwaarden en richt zich op  onder andere op roofvogels, uilen, vleermuizen en de bever. Met de uitkomsten van de onderzoeken kunnen we verder met het ontwerp en de uitvoeringsplannen van de dijkversterking. We kunnen zo het verstoren van de natuurwaarden van de dijk zoveel als mogelijk voorkomen of passende maatregelen nemen. 

Onderzoeksbureau Ecogroen voert dit onderzoek namens IJsselwerken uit. Als de onderzoekers op priv√© grond moeten komen, dan is hier vooraf aan de grondeigenaar toestemming voor gevraagd. 

Heb je een vraag?
De onderzoekers dragen een oranje hesje van IJsselwerken. Kom je een onderzoeker tegen en heb je een vraag? Spreek ze dan gerust aan. Je kan ook altijd je vraag mailen naar info@ijsselwerken.nl

Afbeeldingen

Cookie-instellingen