Onderzoeken langs de dijk

18-01-2022
744 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de Planuitwerkingsfase waarin we nu zitten, voeren we verschillende onderzoeken uit langs en op de dijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderzoeken op het gebied van ecologie, archeologie en bodem.

Deze onderzoeken voeren we uit zodat we beter het ontwerp en de uitvoeringsplannen kunnen maken van de dijkversterking tussen Zwolle en Olst. Tussen medio januari en medio maart 2022 zijn we bezig met grondboringen. Deze boringen doen we vooral met een handboor, maar af en toe maken we ook gebruik van een mechanische boor.

Door deze boringen kunnen we onderzoeken waar klei en zand zit en waar de bodem mogelijk verontreinigd is. Eventuele overlast voor de omgeving is minimaal bij dit onderzoek. Het kan zijn dat je op een paar plaatsen een keet ziet staan en af en toe een quad ziet rijden. De boringen zelf zijn relatief klein, gemiddeld maar 7 centimeter in diameter, maar helpen ons enorm in het maken van bepaalde ontwerp- en uitvoeringskeuzes.

Mocht je ons langs de dijk zien lopen en nog vragen hebben over de boringen of andere onderzoeken, dan kun je ons mailen via info@ijsselwerken.nl.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen