Groep 6 van basisschool Kwintijn aan de slag met de dijkversterking!

Foto van een proef van de kinderen
19-02-2021
966 keer bekeken 0 reacties

Januari 2021 heeft omgevingsmanager Max Eijer van IJsselwerken een digitale gastles gegeven aan groep 6 van basisschool Kwintijn. Deze gastles ging over waterveiligheid in Nederland en hoe belangrijk het is dat het waterschap werkt aan dijken. De kinderen kregen een opdracht mee!

Opdracht: maak een superdijk!
De gastles was onderdeel van het Jeelo onderwijsprogramma 'Strijd tegen Water'. In de les stond de dijkversterking tusen Zwolle en Olst centraal. In de les is het belang van de IJsseldijk uitgebreid besproken. IJsselwerken heeft groep 6 vervolgens ingeschakeld voor een opdracht. De opdracht was specifiek voor de dijk bij Wijhe: "Maak een schaalmodel van een stevige en veilige dijk bij Wijhe. Een dijk die er mooi en natuurlijk uitziet. Een superdijk dus!"

De ontwerpen van de superdijk
Groep 6 heeft de afgelopen weken in zeven duo's gewerkt aan het ontwerp van deze superdijk. Op vrijdag 19 februari 2021 hebben ze de ontwerpen digitaal gepresenteerd aan een deskundige jury onder leiding van Breun Breunissen, dagelijks bestuurder van het waterschap. 

De kinderen zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan met de opdracht! Juf Marita vertelde dat deze opdracht het thuisonderwijs zeker heeft goed gemaakt. Er lagen zeven hele goede ontwerpen voor de superdijk. Er is gewerkt met zand, klei en steentjes. Magnus en Jabril hebben na een spannend gelijkspel de opdracht gewonnen. Ze hebben de lessen van juf Marita goed gebruikt bij het ontwerp. Tijdens de presentatie was er bij elke sheet een goede toelichting en ze hebben gewerkt met windtesten. Heel goed gedaan. 

Aan alle kinderen complimenten voor het uitwerken van deze opdracht! 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen