Onderzoek naar kleine marterachtigen

02-11-2020
380 keer bekeken 0 reacties

In 2019 en 2020 is een groot deel van het projectgebied van IJsselwerken onderzocht op beschermde flora en fauna. Zo is in het najaar van 2020 een inventarisatie gedaan naar zogenaamde kleine materachtigen. Op één van onze wildcamera’s kwam nog een verrassing voorbij!

We doen onderzoek omdat we willen weten welke beschermde soorten in het gebied leven, zodat we in de voorbereiding en de uitvoering van het project daar rekening mee kunnen houden. We willen dit zelf, maar zijn dit ook verplicht te doen vanuit de Wet natuurbescherming.

Wildcamera's
Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van augustus tot en met november 2020. Daar waar onze wildcamera’s waren ingericht op de bunzing, hermelijn en de wezel -allen zogenaamde kleine marterachtigen- kregen we naast een eekhoorn en de egel, ook een otter voor de lens. En laat 2021 nu net het jaar van de otter zijn!

Ook in 2021 ecologische onderzoeken
We zijn nog niet klaar. Ook in 2021 voeren we nog meer ecologische onderzoeken uit. We inventariseren meer beschermde soorten in het gebied, zodat we deze in de uitvoering van het project kunnen beschermen.

Foto-impressie van de wildcamera's

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen