Studenten bezoeken project IJsselwerken

03-04-2024
91 keer bekeken

Een groep van 28 studenten van de opleiding Land- en Watermanagement van Larenstein-Van Hall in Velp bracht in maart een bezoek aan het waterschap. Omgevingsmanagers Esther van Zundert en Anne-Krijn Piersma vertelden over het Hoogwaterbeschermingsprogramma en het project IJsselwerken.

De groep was bezig met een excursie in Duitsland en Nederland. Ze bezochten verschillende plekken in het stroomgebied van Rijn en de IJssel en we ontvingen ze bij infocentrum Den Nul.

De omgevingsmanagers vertelden over het Hoogwaterbeschermingsprogramma en de opgaven die daaruit voortkomen voor het waterschap Drents Overijsselse Delta. Naast het project IJsselwerken werd er ook ingezoomd op Veilige Vecht en Stadsdijken Zwolle. Daarna  heeft de groep buiten gekeken bij de loswal in Wijhe, één van de plekken die projectteam IJsselwerken (WDOD + Boskalis) wil gebruiken om de dijk bij Wijhe te versterken. De volgende en laatste stop was bij het Katerveer sluizencomplex en het Engelse Werk in Zwolle. Ook hier heeft IJsselwerken de opgave om het achterliggende gebied waterveilig te houden. Dit gebeurt door het versterken van de dijk met ondergrondse damwanden en het ‘waterdicht maken’ van de aansluiting van de monumentale Katerveersluis op de rest van de dijk. Al met al een leerzame middag en leuk om aan toekomstige waterwerkers te laten zien hoe grote opgaven in de praktijk landen.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen