Inloopbijeenkomsten dijkversterking IJsselwerken druk bezocht

13-02-2024
621 keer bekeken

Tijdens inloopbijeenkomsten op verschillende locaties in de deelgebieden konden bezoekers de plannen en het (voorlopig) ontwerp voor de versterking van de IJsseldijk bekijken. De werkzaamheden starten vanaf begin 2025 en de omgeving gaat hier veel van merken. 

De inloopbijeenkomsten waren druk bezocht, gemiddeld waren er zo’n 100 bezoekers per avond. Er waren verschillende informatiestands met plattegronden, landschapskaarten met het ontwerp, een maquette over de uitvoering en informatie over landschap, ecologie en planning. Het projectteam stond klaar om vragen van geïnteresseerden en omwonenden te beantwoorden en om te horen wat er leeft in de omgeving. 

Maatwerk op de vierkante meter

Een sterke IJsseldijk zorgt ervoor dat onze dijken doen wat ze moeten doen: het water tegenhouden. Je ziet het misschien niet meteen, maar de IJsseldijk is elke paar meter weer anders. De dijk bestaat uit andere grond, heeft te maken met een andere belasting én met andere belangen. Het is echt maatwerk op de vierkante meter. Wat maakt het zo uitdagend en wat betekent dit voor jou?

Video: het project in beeld

Benieuwd naar onze aanpak over hoe we de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst gaan versterken? Bekijk onderstaande video

Presentaties en voorlopig ontwerp 

Kon je er niet bij zijn en ben je toch benieuwd naar de getoonde presentatie over het project en de ontwerpkaarten per deelgebied? Klik hieronder op het deelgebied voor de informatie:
-    Presentatie en Voorlopig Ontwerp deelgebied Noord
-    Presentatie en Voorlopig Ontwerp deelgebied Midden-Noord
-    Presentatie en Voorlopig Ontwerp deelgebied Midden-Zuid
-    Presentatie en Voorlopig Ontwerp deelgebied Zuid

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen